Diversiteit

Zoveel mensen, zoveel wensen. Benut de diversiteit

Binnen het vakgebied personeelsplanning hebben we vaak te maken met grote diversiteit onder de mensen die we plannen en roosteren. En dat is maar goed ook: organisaties met veel diversiteit behalen vaak betere resultaten. Omdat de wensen voor werktijden en -dagen verschillend zijn, ben je met een diverse groep aan mensen in je organisatie beter in staat om in te spelen op het werkaanbod. Voor zowel de medewerkers als voor de organisatie. Gebruik maken van diversiteit vraagt om een andere kijk op plannen. Eerst kijken naar wat er kan, en daarna pas naar wat er moet. Omdenken dus. Voor de ene organisatie al heel vanzelfsprekend, alleen misschien nog niet precies helder hoe. Voor de andere organisatie best spannend. Vlirdens introduceert “Diversiteitsgericht Plannen”. Hoor in deze sessie hoe ook jij dit kunt toepassen binnen jouw organisatie.


Catja de Voogd

Catja de Voogd maakt zorg meer werkend met planning. Als principal consultant bij Vlirdens heeft Catja zich tot doel gesteld om de (ouderen)zorg meer werkend te maken. Een hele uitdaging, in een alsmaar krapper wordende arbeidsmarkt. Meer dan ooit is het belangrijk om medewerkers aan je organisatie te (ver)binden. De slogan van de sector is niet voor niets “De cliënt centraal, de medewerker op één!”. Want het zijn gelukkige medewerkers, die de beste zorg verlenen. We worden uitgedaagd om te kijken naar wensen en mogelijkheden van onze medewerkers. Ruimte creëren door maatwerk, zonder daarbij bewoners, patiënten en cliënten tekort te doen. Afscheid nemen van heilige huisjes om het werk in de zorg aantrekkelijk(er) te maken. Voor de zorgprofessionals van nu én van de toekomst. Catja neemt dagelijks organisaties mee in haar visie op het loslaten van onmogelijkheden en met aantrekkelijke diensten het werkplezier van medewerkers te vergroten!

Lotte Baauw

Lotte is Young Talent bij Vlirdens. Bij de GGD Amsterdam staat ze voor haar eerste WFM-uitdaging. Met haar frisse kijk en scherpe analytische vaardigheden tackelt ze complexe problemen binnen haar opdrachten. Met veel werkervaring binnen de hospitality branche en de kennis die zij op doet binnen Vlirdens werpt zij een frisse blik op vraagstukken binnen het werkveld en maakt zij op die manier Nederland een stukje meer werkend.