.
Veranderen

Waarom veranderen zo lastig is

Als je zegt plannen, dan zeg je veranderen. Als er niets verandert hoef je immers niet te plannen. Maar veranderen is best lastig, toch?

De meeste mensen schieten bij de minste of geringste verandering al in de weerstand. Hoe komt dat toch? Tijdens deze sessie vertellen Martin Morsink en Rik Bronswijk wat de belangrijkste redenen van weerstand zijn, waar verandermoeheid vandaan komt en hoe je hier op een effectieve manier mee omgaat. Waarom je beter wel kunt luisteren naar de minderheid en wat de kracht van communicatie is.

Heb je zelf wel eens ervaren hoe lastig het is om mensen in beweging te krijgen? Dan is de ‘Veranderboekhouding’ een prachtig hulpmiddel om je beter voor te bereiden en de kans op succes te vergroten. Een interactieve sessie die prikkelt, stof tot nadenken geeft en handvatten biedt waar je meteen mee aan de slag kunt.

N.b. deze sessie wordt zowel in de ochtend als in de middag gegeven


Rik Bronswijk

Rik is directeur van de WFM Academy en heeft meer dan 30 jaar ervaring in klantcontact en WFM. Als manager en directeur heeft hij grote organisaties aangestuurd en verandertrajecten geleid. Rik weet, als gediplomeerd verandermanager, de theorie te vertalen naar een werkbare praktijk. Veranderen is mensenwerk. Aandacht en communicatie zijn essentieel. Zijn motto: organisaties van buiten naar binnen veranderen en mensen van binnen naar buiten.

Martin Morsink

Martin werkt bij PlanMen als People Manager en Senior WFM Professional en is daarnaast voorzitter van de Ondernemingsraad. In beide functies heeft hij te maken met veranderingen en het begeleiden van veranderingen. Omdat verbeteringen op WFM gebied vrijwel altijd gepaard gaan met veranderingen binnen een organisatie op verschillende niveaus heeft hij een duidelijke visie en aanpak op verandervraagstukken. “Soms is het minder belangrijk om de nadruk te leggen om de winst die er bij een verandering te behalen is maar moet er juist aandacht en erkenning zijn voor het verlies dat geleden wordt tijdens een verandering om deze te laten slagen.”

Verandermanagement is zijn passie, misschien nog wel meer dan workforce management.