SBI Formaat

Trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt & WFM

Willem van den Brink neemt je mee in de huidige trends op de arbeidsmarkt en WFM in Nederland.

Dit doet hij enerzijds aan de hand van concrete cijfers uit onderzoek en anderzijds wat Willem vanuit AppTime ziet gebeuren.

Denk hierbij aan zaken als verloop, verzuim, autonomie op werktijden en werkinhoud en ook wat de nieuwe generatie(s) medewerkers verwachten van hun werkgevers en visa versa.

Hoe wordt het voor de medewerkers leuker en makkelijker, communicatie speelt hierin een cruciale rol, zodat binden & boeien vanzelf gaat, met positieve gevolgen voor het terugdringen van verzuim & verloop en het verhogen van de functieverblijftijd en een betere medewerker tevredenheid.


Willem van den Brink

Willem is geen onbekende op het gebied van personeelsplanning. Al in 2007 zag Willem dat personeelsplanning een specialisme zou worden. Als medeoprichter van PlanMen (voorloper van Vlirdens) heeft hij het vakgebied op de kaart gezet.

Bij zijn vertrek in 2021 ontving Willem de “Lifetime WFM Achievement Award” vanuit de beroepsvereniging voor zijn jarenlange bijdrage aan de ontwikkeling van het vakgebied WFM.

Momenteel is Willem druk bezig om het werkleven van medewerkers leuker en makkelijker te maken. Dit heeft hij als zijn nieuwe missie ingezet met de lancering van AppTime, de alles-in-één medewerker app.