Patrick-en-Shannon

Spreken wij eigenlijk dezelfde taal (als het om planning gaat)?

Bedoelen we wel hetzelfde als we hetzelfde woord gebruiken? Welke verschillende termen hebben we voor iets dat in feite één begrip is? Snappen HR, planning & control en de roostermaker elkaar eigenlijk wel? Gebruikt de gemeente andere woorden dan het ziekenhuis?

In deze interactieve workshop gaan we de spraakverwarring rondom personeelsplanning, inzetbaarheid en productiviteit te lijf. Samen met jou en de andere bezoekers van deze sessie, afkomstig uit allerlei organisaties en bedrijfstakken, proberen we de subtiele en minder subtiele taalverschillen en begripsverwarringen in kaart te brengen.


Shannon Marcus

Als Consultant binnen de business unit Overheid van Vlirdens staat Shannon opgesteld om het proces omtrent plannen beter in kaart te brengen en waar mogelijk te optimaliseren. Dit doet zij op zowel operationeel, tactisch en strategisch niveau. Shannon heeft ruime ervaring in plannen van mensen en middelen in diverse sectoren, waaronder de logistiek en de overheid. Haar kracht zit er voornamelijk in om de verbindende factor te zijn tussen de diverse niveaus en om iedereen de waarde te laten inzien van zijn kwaliteiten om bij te dragen aan het eindresultaat. Zij is dan ook van mening dat een goede afdeling enkel functioneert als er op elk niveau aandacht is voor resultaat en dat begint met een goed plan. Wat gaan we doen, wie gaat dat doen en wat hebben we hiervoor nodig? “Cherry picking” waar mogelijk en tegelijkertijd wel degelijk kijken naar de toekomst!

Patrick-Hubers

Patrick Hubers

Als principal consultant en kerndocent helpt Patrick dagelijks mensen en organisaties de waarde van optimale personeelsinzet te realiseren. Waarde voor klanten én voor medewerkers. Dat doet hij door aannames in twijfel te trekken en inspirerende alternatieven voor te schotelen. “Evangeliseren” op strategisch niveau, concreet bouwen aan oplossingen in de uitvoering. Uitgaan van de slimme ideeën van mensen en dan samen ontdekken dat er stiekem nog meer mogelijk is. Hierbij gebruikt Patrick zijn ervaring in klantcontact, zorg, retail én overheid. Omdat goede ideeën altijd hergebruikt kunnen worden, overal waar organisaties meer werkend willen worden.