Politie

De uitdaging van veranderen in een politiek gevoelige omgeving

In 2016 kwamen de losse contactcentra van de eenheden van de politie in moeilijkheden. De politie was onbereikbaar, het ziekteverzuim baarde zorgen en de medewerkerstevredenheid kon ook beter. Er waren 2 mogelijke oplossingen voor deze problematiek. 220+ FTE erbij of slimmer gaan werken. De Politie heeft voor de laatste optie gekozen en is in 2016 gestart met het samenvoegen van de 10 losse servicecentra naar één virtueel werkend landelijk servicecentrum. Een relaas over harmonisatie, de eerste stappen binnen WFM, de eerste forecasts ten tijde van Corona en landelijk werken aan kwaliteit. Daarnaast een inkijk in de perikelen rondom het aanpassen van de Governance van het Service Centrum


Dirk Weggeman

Sinds 1992 is Dirk actief in de Contactcenterwereld, van agent bij KPN in de begintijd van de facilitaire contactcenters tot Specialist in de bedrijfsvoering van het Landelijk Service Centrum van de Politie in 2024.
Binnen het contactcenter van de Nationale politie één van de architecten van de landelijke samenvoeging van 10 Regionale Servicecentra naar één Virtueel werkend Landelijk Service Centrum inclusief het harmoniseren van werkwijzen aan de frontoffice en backoffice van de politie. Meegebouwd aan de eigen Academie van het Service Centrum, die 300 medewerkers per jaar opleiden. Daarnaast in Corona tijd voor het Service Centrum de eerste stappen gezet in WFM en forecasting. Huidig medeverantwoordelijk voor alle zaken rondom kwaliteit, zoals contentbeheer, het gesprekmodel, de opleidingen en het coachen.

Ronald van Randeraad

Ronals is een enthousiaste en ervaren Workforce managementspecialist die organisaties helpt in het optimaliseren van hun WFM proces. Iemand die instaat is om de balans te vinden tussen het klant belang, de efficiëntie van het bedrijf en de medewerker tevredenheid.