.
Hans Damen

Planning tijdens pandemie of oorlog

De Corona crisis heeft ook op planning en workforce management invloed gehad. Net zozeer als dat een gewapend conflict zoals momenteel in Oekraïne dit heeft. Een crisis heeft altijd grote impact op de inzet. Of dit nu gaat om hulpverleners, militairen of het bedrijfsleven dat moet zien te blijven functioneren. Want hoe ga je om met plotselinge drukte, grote uitval van medewerkers en veranderende markten in crisistijd? Hans Damen, Brigadegeneraal buiten dienst, veteraan van de Koninklijke Landmacht, Logistiek Guru en crisismanager vertelt aan de hand van zijn ervaringen en anekdotes hoe je orde schept in chaos. En voor resultaat kunt zorgen zonder de gewenste uitkomst én de mens uit het oog te verliezen.


Hans Damen

Brigadegeneraal en Veteraan

Hans heeft 40 jaar bij de Koninklijke Landmacht gewerkt en is nu als brigadegeneraal met functioneel leeftijdsontslag.

Beste Ambtenaar

In 2013 werd in een verkiezing van het blad Publiek Denken / Public Mission Hans Damen uitgeroepen tot Beste Ambtenaar van Nederland. ‘Damen zoekt de grenzen op, pioniert met sociale media in de in principe zeer gesloten omgeving van Defensie, hij durft binnen de strijdkrachten een tegendraads geluid te laten horen,’ Aldus het jury-rapport. 

Logistiek Guru

In 2018 riep de vereniging “Jong Logistiek Nederland” Hans uit tot Logistiek Guru. Argumenten om Damen tot guru uit te roepen waren zijn enthousiasme voor het logistieke vak en het leggen van verbindingen tussen militaire en civiele logistiek. Daarnaast speelde het steunen van logistieke talenten een rol.

Social Media Pionier

Hans was een van de eersten die bij het Ministerie van Defensie de kracht van social media ontdekte en ze ook ging gebruiken. Met Ambtenaar2.0 werkte hij aan de verspreiding van moderne communicatiemiddelen binnen de overheid. Het leverde hem o.a. een plek in de “Top 10 best twitterende ambtenaren” op.