Saskia-van-der-Vlies

Plannen is een vak, laat de planning dan ook door specialisten doen!

Dat plannen echt een vak is, begint langzaam maar zeker bij organisaties door te dringen. Sterker nog: de planner beheert mede de portemonnee van de organisatie. En voor de jaarrekening huur je toch ook een accountant in? En als het toilet thuis verstopt zit, bel je liever een loodgieter dan een timmerman. Misschien lukt het de timmerman om het probleem even op te lossen maar de loodgieter gaat op zoek naar de oorzaak en zorgt voor maatregelen waardoor de problemen structureel zijn opgelost.

Hoe kan het dat er zoveel planners, zonder de juiste competenties en expertise op het gebied van planning toch zoveel geld uit kunnen geven voor een organisatie? En nóg belangrijker, wat is er dan nodig om deze afdelingen te professionaliseren en de huidige planners op te leiden zodat organisaties hier de voordelen van kunnen gaan zien en mede hierdoor hun organisatiedoelen kunnen bereiken. Want investeren in een planner, levert structureel waarde voor de organisatie. Maar wat levert dit dan exact op, en wat levert het jou op?

Organisaties zien dat capaciteit en flexibiliteit structureel op orde gebracht moeten worden en men verder moet investeren in planning en workforce management. Het ontbreekt hiervoor echter aan voldoende expertise in de arbeidsmarkt. Hierdoor is er veel vraag naar planprofessionals bij externen.

Kun je benodigde kennis en expertise beter zelf in huis halen, opbouwen of toch (deels) uitbesteden? Saskia van der Vlies en Sabine van Mierlo geven in deze sessie inzichten die helpen om hierin de juiste keuze te maken.


Saskia van der Vlies

Saskia is haar carrière als planner begonnen binnen Rotterdam Ahoy en is sinds 2020 werkzaam bij Vlirdens. Met ruim 10 jaar ervaring en een Post HBO opleiding WFM, weet ze de theorie te vertalen naar- en toe te passen in de praktijk. Haar eindscriptie schreef Saskia over de professionalisering van planningsafdelingen binnen zorgorganisaties en de toegevoegde waarde van opgeleide planners.

Sabine van Mierlo

Sabine is senior WFM consultant. Ze krijgt vooral energie om teams, afdelingen en medewerkers mee te nemen in een andere verbeterde manier van werken. Ze legt graag verbinding, geeft ruimte en brengt ideeën + inhoud samen om verder te ontwikkelen. Ze positioneert zich goed op strategisch niveau, maar excelleert vooral op tactisch niveau om de cruciale verbinding te leggen tussen de strategie en de operatie.