RST Zorgverleners

RST Zorgverleners: Levensfasebewust plannen

Meer dan ooit worden we uitgedaagd om te kijken naar wensen en mogelijkheden van onze medewerkers. Ruimte creëren voor maatwerk en effectieve inzet van levensfasebewust HR-beleid. Maar ook; afscheid nemen van heilige huisjes om het werk aantrekkelijk(er) te maken. Voor de zorgprofessionals van nu én van de toekomst. Tijdens deze sessie nemen Catja en Ineke je mee in de succesvolle aanpak van RST Zorgverleners om met aantrekkelijker roosters het werkplezier van hun medewerkers te vergroten!

RST heeft afgelopen jaar een nieuwe roostermethode geïntroduceerd die beter aansluit op de verschillende privésituaties van kraamverzorgenden. Daarmee hebben zij laten zien dat grote vernieuwingen in de planning succesvol uitgerold en ontvangen kunnen worden. RST won met deze aanpak in 2022 de WFM Award in de categorie ‘Organisatie non-profit’.


Ineke Slootweg

Ineke heeft ruime ervaring in de gezondheidszorg, zowel op het vlak van management als van HR. Haar aanpak is altijd verbindend met een zakelijk oog voor mens en organisatie.

“Ik had niet durven dromen toen we vorig jaar begonnen aan het project om de inzet van personeel in de kraamzorg te verbeteren, dat wij hiermee zelfs een award zouden winnen. Daar was het ons natuurlijk ook niet om te doen. De professionele manier waarop de planners en het projectteam dat hebben opgepakt, verdient respect. Met elkaar is een verandering in gang gezet. We hebben het onmogelijke mogelijk gemaakt, en dat is niet onopgemerkt gebleven.”

Catja de Voogd

Catja de Voogd

Catja maakt zorg meer werkend met planning! Als principal consultant heeft ze zich tot doel gesteld om de (ouderen)zorg meer werkend te maken. Een hele uitdaging, in een alsmaar krapper wordende arbeidsmarkt. Meer dan ooit is het belangrijk om medewerkers aan je organisatie te (ver)binden. De slogan van de sector is niet voor niets “De cliënt centraal, de medewerker op één!”. Want het zijn gelukkige medewerkers, die de beste zorg verlenen. De zorg toegankelijk en betaalbaar houden vraagt om innovatieve oplossingen. Out of the box denken. Het werkplezier van medewerkers, de tevredenheid van klanten en efficiency van je organisatie worden grotendeels bepaald door de Workforcemanagement (WFM) volwassenheid. Oftewel: personeelsplanning. Met planning de zorg meer werkend maken, daar staat Catja voor.