Transitiemanagement-de-sabotagelijn

Leer jouw organisatie kennen in verandering

Meer dan 70% van alle verandertrajecten mislukt. Hoe kan dat toch? En hoe zorgen we ervoor dat de volgende verandering wél slaagt?

Een goede planning staat als een huis. De weg ernaartoe is echter dynamisch. Kleine aanpassingen of invoering van een nieuwe planningsmethodiek, iedere verandering brengt weerstand met zich mee. En als de temperatuur oploopt en het aankomt op leiderschap, hoe zorg je er dan voor dat je toch kunt volharden?

Heb jij een verandering in je organisatie ook wel eens vroegtijdig zien stranden? Werd de druk vanuit de organisatie te hoog om nog door te gaan? Of zie je steeds dezelfde weerstand terugkomen als het spannend wordt? Kom dan naar deze sessie waarin Martin Morsink zijn visie op verandermanagement deelt. Hoor hoe je een verandering echt goed voorbereidt met de kennis die al in jouw organisatie aanwezig is. Door te voorspellen wat er gaat gebeuren krijg je grip op je verandering en stijgt de slagingskans aanzienlijk!


Martin Morsink

Martin werkt al zo’n 15 jaar in de wereld van Workforce Management, waarvan inmiddels 6 jaar bij Vlirdens, en is vooral actief in de Zorg. Hij vervult voornamelijk de rol van projectleider, (team)coach of verandermanager en helpt zorgorganisaties om tot wezenlijke verandering te komen. Zijn ervaring met verandertrajecten is daarbij essentieel, maar de wetenschap dat elke nieuwe verandering weer om een nieuwe aanpak vraagt helpt hem het meest. Dit zorgt ervoor dat elk project weer maatwerk wordt en daarmee de kans op succes vergroot. Naast senior consultant is hij ook de voorzitter van de ondernemingsraad van Vlirdens. Deze ervaring neemt hij mee in zijn opdrachten omdat bij elke significante verandering de OR een belangrijke stakeholder is. Zo maakt Martin de zorg meer werkend!