MUMC+

Integraal Capaciteits Management (ICM) in het MUMC+

Hoe kun je met behulp van data en verandermanagement de capaciteit in je bedrijf zo optimaal mogelijk inzetten?

MUMC+ neemt je mee in een deel van het ICM-programma dat ze de laatste 5 jaar hebben doorlopen in het MUMC+. Laat je in deze sessie inspireren over de effectiviteit van integraal capaciteitsmanagement. De sprekers laten je zien wat de kansen en mogelijkheden van ICM zijn en hoe je met data en verandermanagement je bedrijfsprocessen efficiënter inricht. Door middel van centrale coördinatie worden vraag en aanbod met elkaar in balans gebracht. In tijden van krapte op de arbeidsmarkt moeten resources zo effectief mogelijk worden ingezet met o.a. taakdifferentiatie.

Deze presentatie is interessant voor medewerkers uit de zorgsector maar zeker ook uit andere sectoren, want het programma gericht op Integraal Capaciteits Management is niet alleen toepasbaar in de zorg.


Esther Peters

Esther is van origine Register Accountant en heeft bijna 10 jaar bij KPMG gewerkt. Daarna is ze als Manager Business Control gaan werken bij het Zuyderland ziekenhuis en heeft daar gebouwd aan Integraal Capaciteits Management. Inmiddels werkt ze al bijna 6 jaar als Directeur Integraal Capaciteits Management in het MUMC+. Daar geeft ze leiding aan het fantastisch team die met elkaar heel succesvol zijn in het implementeren van Integraal Capaciteits Management in de zorg. Verandermanagement is daarbij cruciaal en de grootste succesfactor hierbij verbinden.