.
Behoud-van-medewerkers

Hoe behoud ik mijn talenten tijdens “The Great Resignation?”

Een belangrijke wereldwijde economische trend vanaf begin 2021 heeft de naam “The Great Resignation (of ook wel The Big Quit”). Nog nooit was het verloop zo hoog als in de afgelopen jaren. Mogelijke oorzaken zijn volgens onderzoekers: een dalende koopkracht doordat groei salaris uit de pas loopt met de inflatie en hogere vaste lasten, economische vrijheid die wordt geboden door stimuleringsbetalingen, langdurige ontevredenheid over de werkdruk en bezorgdheid over de veiligheid van de COVID-19-pandemie.

Leer vanuit klantcases in de security industrie, entertainment parken, zorg en retail hoe Workforce Management een belangrijke toegevoegde waarde levert om medewerkers te behouden: zelfroosteren, online uitruilen van roosters, workload balancing, billboard postings, maar ook science en artificial intelligence.

N.b. In deze sessie wordt zowel Nederlands als Engels gesproken.

Deze sessie wordt aangeboden door: Infor

Brianna Zink, Senior Director of Strategy voor WFM in de zorg

Brianna is de Senior Director of Strategy voor WFM in Healthcare bij Infor, gevestigd in Charlotte, North Carolina, VS. Haar carrière begon in de gezondheidszorg, waar ze in verschillende omgevingen werkte als gediplomeerd verpleegkundige, waaronder langdurige acute zorg, medische chirurgie, intensive care en noodgevallen/trauma. Brianna is gericht op Human Capital Management en Workforce Management-technologie om zorginspanningen van gezondheidsorganisaties te ondersteunen.