GGD

Van hectiek naar dynamiek

Is de rust teruggekeerd binnen de GGD na de hectiek van Corona? Niet bepaald. Kom naar deze sessie over universele vraagstukken die komen kijken bij hectiek en hoe je dit omvormt naar dynamiek.

De donkere Corona periode heeft het belang van flexibiliteit en schaalbaarheid van organisaties zichtbaar gemaakt. Zeker binnen de GGD. Dus geen tijd om stil te zitten maar juist om door te pakken. Bijvoorbeeld door de implementatie van capaciteitsmanagement binnen de jeugdgezondheidszorg (JGZ) van de GGD Gelderland Zuid.

De vraag kwam vanuit de behoefte van het MT om meer in control te zijn op inkomsten, uitgeven en werkzaamheden. Maar ook vanuit de medewerkers omdat zij graag duidelijk wilden hebben wat er exact van hen verwacht werd (werkpakket) binnen hun uren.

In deze presentatie nemen Rik Beijer en Mark Horsman je mee in de route die de GGD heeft afgelegd vanaf de probleemschets tot de huidige stand van zaken. Wat waren de hobbels en wat de oplossingen?

Met een constante focus op de belangen van de medewerkers, de organisatie en bovenal het kind in oogschouw houdende, wordt hard gewerkt aan de implementatie. Wat is bereikt en waar gaat men nog heen.


Rik Beijer

Rik is een bevlogen teamspeler met passie voor ondernemerschap.

De liefde voor ondernemerschap kreeg hij met de paplepel ingegoten van zijn ouders. Sinds 2019 is Rik werkzaam als consultant/adviseur binnen retail. Als adviseur bij Strapo begeleidde en ondersteunde hij ondernemers bij het vertalen van begroting naar planning en implementatie op de winkelvloer. Dit resulteerde in verhoogde medewerkerstevredenheid, tevreden klanten en een efficiëntere manier van werken.

Na vier jaar als Retail adviseur maakte Rik in 2023 een nieuwe stap. Met Vlirdens is hij bij gaan dragen aan een meer werkend Nederland, met als eerste opdracht formatieregisseur bij GGD Gelderland Zuid. Het enthousiasme voor het werk en de organisatie was zo groot dat Rik per 1 september 2023 vast in dienst is getreden als teammanager Jeugdgezondheidszorg. 

Mark Horsman

Mark is gestart als WFM professional in de VVT sector als centrale planner op het behandelcentrum van Sutfene (Zutphen).
Daarna heeft hij 2 jaar gewerkt als capaciteitsplanner bij Atlant in Apeldoorn om vervolgens de stap te maken naar teamleider planning bij ENA in Barneveld.
Tijdens zijn tijd bij ENA heeft hij de opleiding “Post HBO personeelsplanning” afgerond met een scriptie over “van inefficiënt decentraal roosteren naar centraal plannen”. Tegenwoordig is Mark werkzaam bij Vlirdens.