Efteling

Nieuwe planningsmethodiek vanuit de wens van medewerkers

In 2022 is de Efteling begonnen met de implementatie van co-planning: samen met de eigen medewerkers het rooster samenstellen. In de loop van anderhalf jaar is deze manier van roosteren door de hele organisatie geïmplementeerd. 
De Efteling gelooft erin dat medewerkers samen met hun leidinggevenden en de planningsafdeling tot een goed rooster kunnen komen. Daarom durfde het bedrijf de verandering aan te gaan van een nieuwe planmethode om medewerkers meer regie over hun werktijden te geven. Ditlana neemt je graag mee in hoe belangrijk De Efteling WFM vindt en hoe dit leidt tot een hogere medewerkerstevredenheid dat een positieve invloed heeft op de gastbeleving.


Ditlana Tokail

Ditlana is met ruim 5 jaar WFM-ervaring nog altijd even enthousiast over WFM. Met haar toewijding en daadkracht gaat ze geen enkel planningsvraagstuk uit de weg. Binnen haar eigen organisatie is ze een echte Co-Planningambassadeur. Ze informeert iedereen vanaf operationeel tot strategisch niveau over hoe belangrijk het is om aandacht te behouden voor WFM.

Gert-Jan Vos

Gert-Jan Vos

Gert-Jan, senior consultant en trainer bij Vlirdens maakt werk van privé. Plannen en roosteren staan al zijn hele werkleven centraal, met als oorsprong de zorg. Hij werkt graag met mensen aan het verbeteren van processen om bedrijfsresultaten te verbeteren, waarbij zijn aandacht vaak uitgaat naar tevredenheid van medewerkers.
Werkgeluk en een goede privé-werkbalans zijn thema’s die volgens Gert-Jan onlosmakelijk verbonden zijn met het invloed hebben op werktijden.
Zijn deelname aan het netwerk Zelfroosteren geeft veel input om zijn visie op plannen steeds aan te scherpen. Zijn passie voor Zelfroosteren deelt hij graag, liefst gecombineerd met zijn inspirerende en coachende kwaliteiten. Een gezonde dosis humor ontbreekt hierbij niet.