.
NWZ

Duurzame personeelsplanning; een must have voor iedere organisatie

Voor veel organisaties is het een worsteling: hoe organiseer je een goede personeelsplanning binnen een complexe organisatie waarbij de inzet van personeel continu in overeenstemming is met het werkaanbod en waarbij het plezier van de medewerkers niet uit het oog verloren wordt. De doelstelling is helder, maar de weg er naartoe weerbarstig. Hoe kun je naar het ideaal plaatje toewerken? Wat is daar voor nodig en wat zijn de meest gemaakte fouten in dat proces? Hiervoor kijk je niet alleen naar het rooster, maar spelen ook andere zaken een rol: welke kaders neem je mee, hoe kijk je naar onderlinge belangen en op welke resultaten wordt je aangestuurd?

Deze sessie geeft je aan de hand de praktijkcase van Noordwest Ziekenhuisgroep inzicht in de weg naar een professionele planning. Noordwest Ziekenhuisgroep heeft een grote transitie doorgemaakt op het gebied van workforce management. Het is een prachtig voorbeeld van hoe je WFM kunt inzetten in alle lagen van je organisatie. Niet voor niets wonnen zij in 2021 de WFM vakjury award in de categorie non-profit organisatie. Luister naar dit inspirerende verhaal van Noordwest Ziekenhuis groep.

Na het bijwonen van de sessie heb je een beter beeld van de complexiteit en doorlooptijd van een organisatieverandering in de personeelsplanning, heb je concrete ideeën opgedaan hoe je de eerste stappen kunt zetten en weet je wat je vooral ook niet moet doen.


Sylvia Bommer-Zanders

Sylvia Bommer-Zanders

Sylvia Bommer-Zanders is WFM-specialist binnen afdeling capaciteit van Noordwest Ziekenhuisgroep. Sylvia is al 13 jaar werkzaam binnen Noordwest. Direct na haar studie begon Sylvia als verpleegkundige op deMDL- afdeling. Daarna groeide Sylvia snel door naar unithoofd van verschillende afdelingen en sinds 1,5 jaar bekleed zij de functie van WFM-specialist. De ervaring vanuit al deze verschillende functies stelt Sylvia in staat om de verbinding te leggen tussen de operationele processen en de strategische doelstellingen van het ziekenhuis.

Wesley Baanstra

Wesley Baanstra

Wesley Baanstra is capaciteitsmanager binnen Noodwest Ziekenhuisgroep, drie en een half jaar geleden binnengekomen als senior capaciteitsadviseur na eerdere ervaringen binnen capaciteitsmanagement in andere bedrijven (waaronder een ander ziekenhuis). Sinds 1,5 jaar is Wesley capaciteitsmanager. In deze functie leidt Wesley de afdeling capaciteitsmanagement binnen het ziekenhuis. Deze afdeling bestaat inmiddels uit 70 medewerkers, hierbinnen vallen WFM- en capaciteitsadviseurs maar ook de opnameplanning van patiënten en personeelsplanning.

De afgelopen 2 jaar hebben Wesley en Sylvia zich nadrukkelijk bezig gehouden met het ontwerpen en het implementeren van een visie op het gebied van personeelsplanning binnen het ziekenhuis. Ze nemen jullie graag mee in de reis die zij de afgelopen 2 jaar gemaakt hebben.